Dictamen pericial per la part actora: Danys en els murs i diposits d'aigua d'un edifici per filtracions de gasoil provinents de l'edifici veí.

Sentència estimatòria i amb imposició de costes als demandats, d'una Comunitat de Propietaris d'un edifici contra la Comunitat de Propietaris de l'edifici veí, per les afectacions degudes al vessament de gasoil de calefacció del dipòsit enterrat de l'edifici veí.

Jutjat de Primera Instància núm. 3 de Lleida - Procediment Ordinari 554/2019


El dictamen pericial en que es fonamentava la demanda informava de les filtracions de gasoil en els murs de soterrani i en els dipòsits d'aigua potable de l'edifici,  dictaminava respecte l'origen d'aquestes filtracions i els procediments de reparació, i establia l'import econòmic d'aquestes reparacions.

Les pericials dels demandats no reconeixien l'origen de les filtracions tot indicant la possibilitat d'altres orígens, ni tampoc els danys causats indicant la possibilitat de defectes d'anteriors reparacions.

Extractes literals de la sentència respecte el dictàmens pericials:

"... la pericial de la actora ..., encomendada al arquitecto D. Albert Benet, determina que los depósitos de agua potable de ... . constata que las manchas del muro de la rampa desprenden un fuerte olor a gasoil y que las filtraciones finalmente han alcanzado los depósitos de agua del edificio, ... aporta fotografías en las que se observa el estado de las paredes en 2014, previamente a la reparación efectuada por ..., después de dicho trabajo, y en 2018, de cuya comparación se colige que las nuevas manchas son de las mismas características, ..., y han surgido en el mismo lugar. Concluye que las filtraciones de gasoil provienen del la fuga del depósito vecino, ya sea por la continuación de la filtración inicial o por la ineficaz inertización de las tierras del subsuelo, ... ." 
"En cuanto a la pericial de D. ... (aportada per la part demandada) ingeniero técnico industrial, debe partirse que su análisis no es tan exhaustivo como el que realiza el Sr. Benet, ... "