Dictamen pericial per la part actora: Manca d'un ascensor en un edifici

Sentència estimatòria de la demanda de la Comunitat de Propietaris d'un edifici contra el Promotor i l'Arquitecte de l’edifici respecte la falta d’un segon ascensor en el mateix, com prescriu la normativa d'habitabilitat
Jutjat de Primera Instància 6 de Lleida - assumpte ordinari 1003/2008


Extractes literals de la Sentència respecte el dictamen pericial aportat de part:

"És clar que el D 259/03 ..., exigeix dos ascensors que el recorregut d’accès que uneix la via pública amb qualsevol habitatge, impliqui pujar o baixar un desnivell de sis plantes o més, i que en la mateixa caixa d’escala hi hagi 24 habitatges o més per sobre o per sota de la planta d’accès."
"I allò que ha planat en aquest procediment, és si els altells, que si són vinculats són o no plantes als efectes de la norma que exigeix els dos ascensors. Segons el perit Sr. Benet, sí, segons el perit Sr. xxx, no ..."
"... es ... una planta sense cap mena de dubte, ..., és indubtable que hi ha sis plantes ..."
"Per tant, cal concloure que efectivament hi ha una infracció urbanística, en quan als requisits d’habitabilitat de l’edifici..."
"Declaro que l’edifici plurifamiliar d’habitatges de l’Arc del Pont no compleix amb els requisits mínims que preveu el Decret d’habitabilitat pel que fa al nombre d’ascensors, ja que ha de disposar d’un segon ascensor amb reconegut des de la planta baixa a la última planta (planta cinquena) salvant els sis desnivells existents."
"..., l’arquitecte superior Benet, procedirà a valorar el cost total que suposarà perllongar l’ascensor... tot assumint la direcció tècnica de l’obra."