Dictamen pericial la part actora: Impagament d'honoraris d'arquitecte.

Sentència estimatòria i amb imposició de costes a la demandada, d'un arquitecte contra la Promotora d'un habitatge per l'impagament dels honoraris corresponents a l'ampliació del projecte inicial i a la direcció d'obra.
Jutjat de Primera Instància núm. 2 de Balaguer - Procediment ordinari 434/2016

Durant el transcurs de l'obra la Promotora decideix l'ampliació de l'edifici inicialment projectat amb una planta més, l'arquitecte ho accepta i elabora un modificat al respecte. 
Amb l'obra pràcticament acabada la Promotora no liquida els honoraris corresponents al modificat ni tampoc la totalitat de la direcció d'obra corresponent, al·legant  que l'ampliació ja estava prevista inicialment, que no es va projectar inicialment per qüestions urbanístiques i que en l'obra hi ha un voladís inacabat amb patologies estructurals.
En el dictamen pericial aportat es demostra que l'ampliació no estava prevista inicialment, que ni el projecte inicial ni el modificat incompleixen la normativa urbanística, que en el voladís inacabat no hi ha cap patologia estructural i, finalment, que els honoraris reclamats estan dins de l'habitual en la pràctica professional.