Dictamen pericial per la part actora: Accés i instal·lació d'una bastida en la finca veïna per la reparació de la canal de coberta.

Sentència estimatòria i amb imposició de costes a la demandada, d'una Comunitat de Propietaris d'un edifici d'Esterri d'Àneu contra una propietat veïna per l'accés i instal·lació d'una bastida necessària per la reparació de la canal de recollida d'aigua de la coberta.
Jutjat de Primera Instància de Tremp - Judici Verbal 641/2018

La comunitat d'un edifici va presentar demanda a la finca veïna per tal de poder accedir-hi per la reparació de les canals de coberta. La discussió pericial es va centrar en si era o no imprescindible la reparació sense accedir a la finca veïna.

Extracte literal de la sentència respecte els dictàmens pericials:

"Así, vistos los informes de ambos peritos, y especialmente sus declaraciones en el acto del juicio, debe darse mayor credibilidad en este caso al perito de la actora, cuyo informe analiza todos los extremos de una manera objetiva y cuya declaración ha sido clarificadora, exhaustiva, coherente y precisa en cuanto a los elementos obrantes en el edificio y la necesidad de proceder a la substitución de la canal de la actora mediante la colocación de un andamio en la finca de la demandada, como única opción posible."